itulau_fanua

tala fou

Le Vaiaso i Numera: Pusi moega, X-ray feaveai ma isi mea

2,500 mph: Le saoasaoa na ausia i lenei tausaga e le Virgin Galactic/Scale Composite SpaceShipTwo nofoa ono nofoa, o le uluai va'alele fa'apisinisi...
2500 mph: Le saoasaoa na ausia i lenei tausaga e le Virgin Galactic/Scale's 6-passenger composite SpaceShipTwo spacecraft, o le uluai vaalele faapisinisi na sili atu i le Mach 1.
99%: O vaalele tau a Amerika na aafia i faʻamaʻi pipisi i le moega i le tausaga talu ai, mai le 11% 10 tausaga talu ai.
2015: Honda, Hyundai ma Toyota fuafua e ofo atu i tagata faʻatau se numera laʻititi o taavale afi suauu hydrogen.
15 gigawatt-itula: O le aofaʻi o le eletise na leiloa ona o le Tesla Model S's "vampire" faʻafitauli o le faʻaaogaina o le eletise talu mai le 2012 e toetoe lava o le malosi o se fale eletise faaniukilia averesi i le aso.
90%: vaega o se vaila'au ua pasi su'ega manu ae le'i fa'ata'ita'iina tagata (saienitisi o lo'o atina'e isi mea e tutusa pe sili atu nai lo metotia a manu)
4.6 futu: Le maualuga o le Samsung Roboray, o se robot bipedal agile e mafai ona faʻaalia lona siʻosiʻomaga i le taimi moni 3D mo le faʻatautaia o lona siosiomaga e aunoa ma le GPS.
5 lbs: O le mamafa o le MiniMAX, o se masini x-ray feaveaʻi e mafai ona e ave i faʻalavelave faʻafuaseʻi, vaaiga o solitulafono, malae o taua, malaevaalele, auala, ma soʻo se isi nofoaga e mafai ona aoga ai le vaʻaia o le x-ray.
1944: Le tausaga na fausia ai e le Iunaite Setete lana vaatau mulimuli (siaki le faʻamatalaga o le "How Battleships Work" i le lomiga o Oketopa 1943 o Popular Science).
70%: Le vaega o loʻo misi o ata tifaga a Amerika talu mai le oʻo mai o "talkies", e tusa ai ma se suʻesuʻega talu ai nei a le Library of Congress.


Taimi meli: Me-29-2023